Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle

Varaava takka ja sen hyödyt

31.8.2023
Nordpeis Salzburg S Corner

Varaava takka on tehokas tulisija, joka yhdistää käytännöllisyyden, mukavuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden. 

Varaava tulisija luo tehokkaan lämmityksen lisäksi ainutlaatuista tunnelmaa, lisäten viihtyisyyttä ja kodikkuutta niin kotona kuin mökillä. Ei ihmekään, että se on monen suomalaiskodin ja -mökin vakiovarustus. Nykyaikaiset varaavat takat tarjoavat entistä tehokkaampaa ja pitkäkestoisempaa lämmitystä.

Miten varaava takka toimii?

Varaavan takan toimintaperiaate perustuu lämmön varastointiin takan rakenteisiin, jonka takia varaavat takat ovat tyypillisesti noin 500–1500 kg painavia tulisijoja. Mitä enemmän takassa on varaavaa massaa, sitä parempi sen lämmönvaraavuuskyky on. Painon vuoksi on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että varaavan takan asennus edellyttää usein pohjavahvistuksen tekemistä lattiaan.

Tulen sytyttyä kuumat savukaasut kiertävät takan savukanavissa, lämmittäen takan rakenteita. Varaava takka luovuttaa varastoimaansa lämpöä hitaasti huoneeseen, tarjoten miellyttävän tasaista lämpöä pitkään. 

Valikoimaamme kuuluvien Nordpeis Salzburg varaavien takkojen rakenne mahdollistaa tehokkaan ja puhtaan palamisen.

Ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto

Varaava takka on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas lämmitysvaihtoehto, joka pitkällä aikavälillä voi johtaa merkittäviin säästöihin energiakustannuksissa etenkin talvikausien sähkönkulutuspiikkien aikana. Myös sähkökatkojen aikana varaava tulisija varmistaa asunnon tai mökin pysymisen lämpimänä.

Nykyaikaisella polttotekniikalla varustetut varaavat takat polttavat puuta puhtaasti, jolloin takan lämmittäminen jopa vuorokaudeksi onnistuu muutamalla pesällisellä. Tämän lisäksi savukaasujen päästövaikutukset ympäristöön ovat pienet puhtaan palamisen ansiosta. Näin ekologiset varaavat takat vähentävät polttopuun kulutusta, säästävät luonnonvaroja ja auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Nordpeisin korkean hyötysuhteen Salzburg varaavat takat polttavat puuta vähän ja puhtaasti, maksimoiden lämmitystehokkuuden ja minimoiden päästöt. Kuvassa Nordpeis Salzburg R.

Hyvä ja pitkäikäinen sijoitus

Korkealaatuinen ja rakenteeltaan kestävä varaava takka on pitkäikäinen investointi, johon sijoittaminen kannattaa. Takan hankintahinta ja asiantuntevaan asennukseen satsaaminen maksavat itsensä takaisin nopeasti sekä pitkäkestoisesti. Oikein asennetun varaavan takan elinikä on useita vuosikymmeniä, kun sitä käytetään ja huolletaan valmistajan ohjeita noudattaen.

Tasainen lämmitys, ympäristöystävällisyys ja tunnelmanluonti tekevät varaavasta takasta arvokkaan lisän kotiin, joka tarjoaa useita hyötyjä ja iloa vuosiksi eteenpäin niin lämmityskustannusten alenemisen kuin viihtyisän tunnelman merkeissä. Varaava takka lisää myös kiinteistön arvoa ja se voi toimia näyttävänä sisustuselementtinä.

Varaavat takat Takkahuoneen kattavasta valikoimasta

Takkahuoneen varaavien takkojen valikoima sisältää useita erikokoisia ja -muotoisia takkamalleja. Kerro meille lämmitettävän tilan koko ja mieltymyksesi, niin asiantuntevat ammattilaisemme auttavat löytämään juuri sinulle sopivan tulisijan!

Nordpeis varaavat takat

Nordpeis Salzburg-sarjan varaavat takat sopivat niin perinteiseen kuin moderniin ilmeeseen. Takat toimitetaan betonin harmaina, jolloin voit itse päättää pinnoituksen lukemattomista vaihtoehdoista joko maalaamalla, rappaamalla tai kaakeloimalla takan.

Vaikka varaavat takat lämpiävätkin hitaammin kuin esimerkiksi kiertoilmatakat ja kamiinat, Salzburg-takkojen lämmöstä pääsee nauttimaan jo muutaman tunnin kuluessa:

Nordpeis Salzburg lämmönvarauskyky
Malli100 %50 %25 %
Salzburg R4,9 h14,1 h21,7 hjälkeen
Salzburg S3,9 h10,2 h15,6 hjälkeen
Salzburg C4,8 h11,8 h20,1 hjälkeen
Salzburg M4,9 h14,1 h21,7 hjälkeen
Salzburg L4,4 h16,7 h27 hjälkeen
Salzburg XL6,7 h10,6 h22,6 hjälkeen
Nordpeis Salzburg S takkahuone
Nordpeis Salzburg S on markkinoiden pienin varaava takka, joka lämmittää noin 30 m2 alan tehokkaasti. Lisää korkeutta takkaan saa asentamalla halkotilan sen alapuolelle. Kevyen painonsa ansiosta tämän takkamallin voi asentaa ilman lattian lisävahvistusta.
Nordpeis Salzburg S Corner
Erityisesti mökeillä suurta suosiota nauttivasta Nordpeis Salzburg S -takasta on myös kulma-asennuksiin soveltuva versio Salzburg S Corner.
Nordpeis Salzburg M II, takkahuone
Nordpeis Salzburg M II varaava takka on suosittu pienikokoinen malli, joka lämmittää noin 40 m2 alan.
Nordpeis Salzburg C, takkahuone
Kulmaluukullinen Nordpeis Salzburg C on keskikokoinen varaava takka, joka lämmittää noin 60 m2 alan.
Nordpeis Salzburg C on saatavilla myös kiertoilmatoiminnolla varustettuna mallina Salzburg C Convection.
Nordpeis Salzburg L, takkahuone
Nordpeis Salzburg L on keskikokoinen varaava takka, joka lämmittää noin 60 m2 alan.
Nordpeis Salzburg L on saatavilla myös kiertoilmatoiminnolla varustettuna mallina Salzburg L Convection.
Nordpeis Salzburg XL, takkahuone
Nordpeis Salzburg XL lämmittää noin 80 m2 alan.

Leda varaavat takat

Saksalaisen Ledan siro ja pyöreä Colona varaava valurautatakka sopii täydellisesti matalaenergiataloihin. Takan ytimessä sijaitsevat samottikivet varaavat lämpöä pitkään. Yksi noin 4,2 kg pesällinen puuta tuottaa lämpöä yli 10 tuntia, jolloin puunkulutus on hyvin vähäistä Colonaa lämmitettäessä.

Leda Colona varaavaa takkaa on saatavilla neljässä eri värissä: mustaksi maalattuna tai kiiltävän valkoiseksi, tummanvihreäksi tai tummanpunaiseksi emaloituna.

Camina varaavat takat

Camina GO-Line varaavien takkojen mallistoon sisältyy useita eri vaihtoehtoja kulmaluukullisesta ja pyöreästä takasta tunnelitakkaan kaksipuolisella tulipesällä. Takat on varustettu saksalaisen Schmidin korkealaatuisilla takkasydämillä.

Camina S23 GO-Line varaava takka kulmaluukulla.
Camina S25 varaava takka
Camina S25 GO-Line varaava takka tunnelipesällä.

Warma-Uunit varaavat tulisijat

Kotimainen Warma-Uunit valmistaa varaavia takkoja leivinuunilla ja ilman sekä varaavia puuhelloja. Warma-Uunien varaavat tulisijat edustavat kattavasti erilaisia tyylejä, ja ne ovat saatavilla antiikkilaastilla slammattuna tai erivärisin kaakelivaihtoehdoin.

Warma-Uunit Aulikki Classic varaavaa takkaa on saatavilla modernina versiona slammattuna tai valkoisella tai mustalla kaakelilla. Omina malleinaan löytyy Aulikki Pönttöuuni useilla eri värivaihtoehdoilla, perinteisen tyylinen Aulikki Classic Kakluuni sekä matalampi malli Aulikki Classic peltikuorella.

Warma-Uunit Fiona-sarjan suosittuja tulisijoja on saatavilla 75, 85, 100 ja 120 cm leveydellä, leivinuunilla tai ilman, suoralle seinälle tai kulmaan asennettuna. Fiona 85 ja Fiona 100 -malleista on saatavilla myös kulmaluukullinen takka.

Warma-Uunit Aurora varaavaan takkaan on valittavissa perinteistä tyyliä korostava rintakuviointi, kohokuvioinen muotokaakeliboordi kukkaornamentilla takan yläreunaan yläkranssin alle sekä keraaminen jalkalista takan alaosaan.
Warma-Uunit Sofia teräsuunilla on pienikokoinen puuliesi keittotasolla. Sofia on saatavilla myös ilman uunia slammattuna tai kaakeloituna.
Warma-Uunit Serafiina puuhella on saatavilla leivinuunilla tai paistouunilla varustettuna.

Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle