Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle

Osasto: Varaavat takat

Varaavat takat ovat raskaita ja vaativat vahvistetun pohjan jonka päälle ne asennetaan. Varaavan takan lämmönvaraavuus perustuu kuumien savukaasujen pitkään kiertoon tulisijan sisällä savukanavissa, pesästä savukaasut nousevat yläpalotilaan jossa tapahtuu kuuma, 600-800 asteinen kaasupalo. Takan yläpalotilasta savukaasut kääntyvät poskikanavia pitkin alas ja sieltä lopuksi liitoksen kautta hormiin tai kääntyen vielä takakanavia pitkin uudelleen ylös ja takan päältä tai ylhäältä takaa, liitoksen kautta hormiin.

Varaavassa takassa on paljon kuumien savukaasujen lämmittämää pinta-alaa josta lämpö siirtyy tehokkaasti rakenteeseen joka voi olla luonnonkiveä, tiiliskiveä, vuolukiveä tai teollista raskasta valumassaa.

Lämmönvaraavuus, lämmön luovutusaika on sitä pidempi mitä enemmän massaa takassa on, raskaimmat tulisijat pari päivää mutta niiden lämmitys vaati myös pidemmän polton ja enemmän puuta. Optimaalinen koko varaavalle takalle on kun lämmityskaudella, parilla pesällisellä saadaan tasainen lämpö vuorokaudeksi.

Takkahuoneen erinomaiset varaavat Nordpeis Salzburg takat, sekä kotimainen vuolukivinen Basso mallisto, jossa myös lämpiöllä varustettuja yhdistelmiä, kuuluvat tähän taloudelliseen puuta säästävään valintaan!

Ammattitaitoiset asentajat Takkahuoneiden kautta asentavat takuutyönä takat piippuineen ympäri valtakuntaa.

Pssssst… Lajittele tuotteet tästä, haluamaasi järjestykseen ↓

Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle