Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle

5 syytä miksi puulämmitteinen takka on hyvä sijoitus

31.7.2023
Nordpeis Pisa takkahuone

Puulämmitteinen takka on loistava vaihtoehto kodin lämmitykseen ja tunnelman luomiseen. Tulisija on hankkimisen arvoinen sijoitus myös monesta muusta syystä.

1. Takka on taloudellinen ja energiatehokas lämmitysmuoto

Puulämmitteinen takka tarjoaa taloudellisen ja energiatehokkaan lämmitysvaihtoehdon erityisesti sähkölämmitteisissä asunnoissa ja taloissa. Käytöstä riippuen takka maksaa hankintahintansa takaisin suhteellisen nopeasti lämmityskulujen säästöinä.

Puu on yleensä edullisempaa kuin muut polttoainevaihtoehdot, kuten sähkö, kaasu tai öljy. Polttopuun hinta voi vaihdella alueittain, mutta usein se on kilowattituntia kohden huomattavasti edullisempaa kuin muut perinteiset lämmitysmuodot. Mikäli omistat metsää tai sinulla on mahdollisuus hankkia paikallista puuta edullisesti, säästö lämmityskustannuksissa on huomattavasti enemmän.

Nykyaikaiset tulisijat on suunniteltu toimimaan mahdollisimman energiatehokkaasti ja puhtaasti palaen, mikä parantaa lämmitystehokkuutta ja minimoi hukkalämmön. Tehokkaan puun palamisen ansiosta savupäästöjä muodostuu minimaalisen vähän ja puuta kuluu vähemmän.

Ecodesign-direktiivin mukaisesti suunniteltu ja valmistettu takka on tae energiatehokkaasta lämmityslaitteesta.

Nordpeis Salzburg M II, takkahuone
Nordpeis Salzburg varaavat takat kuluttavat vain vähän polttopuuta, koska takkojen hyötysuhde on korkea. Kuvassa Nordpeis Salzburg M.

2. Takka on ekologinen lämmitysvaihtoehto

Polttopuut ovat uusiutuva luonnonvara, kun uudet puut istutetaan korvaamaan kaadetut. Puu sitoo ilmakehän hiilidioksidia, mikä auttaa kompensoimaan sen poltossa vapautuvan hiilidioksidin määrää. Puulämmitys auttaa siis vähentämään hiilijalanjälkeä verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Puulämmitteisen takan ympäristöystävällisyys riippuu suuresti siitä, kuinka puuta hankitaan ja miten takkaa käytetään. Mitä lähempää puu on hankittu, sitä ympäristöystävällisempää sen polttaminen on, kun puun kuljetukseen liittyviltä päästövaikutuksilta vältytään. Takkavalmistajan ohjeita noudattamalla varmistaa, että palaminen tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti ja vähäisin päästöin.

3. Takka tuo tunnelmaa ja lisää viihtyvyyttä

Puulämmitteinen takka luo ainutlaatuisen ja kodikkaan tunnelman rätisevän tulen ja sen lämmön tuodessa lisäarvoa kotiin. Tunnelman ja viihtyvyyden parantamisen lisäksi takan tuottama lämmin valo tutkitusti auttaa kehoa ja mieltä rentoutumaan.

Takan liekkien lepattava liike ja lämpimät sävyt luovat miellyttävän näkymän, joka antaa tilalle keskipisteen ja luo luonnollisen kokoontumispaikan perheelle ja ystäville. Takan tuottama lämpö luo myös viihtyisyyden tunteen ja houkuttelee ihmisiä kerääntymään takan ympärille rentoutumaan ja viettämään aikaa yhdessä. Lisäksi liekkien rätisevät ja rauhoittavat äänet auttavat luomaan rentouttavan ilmapiirin.

Nordpeis Lisboa, takkahuone
Nordpeis Lisboa -kiertoilmatakan liekkien äärellä viihtyy vaikkapa lehteä lukiessa.

Tulisija voi olla myös sisustuselementti, joka korostaa kodin tyyliä ja tuo siihen ainutlaatuista luonnetta ja lämpöä. Takan tuottama lämpö, miellyttävät äänet sekä sosiaalisen vuorovaikutuksen mahdollisuus tekevät siitä kodin sydämen.

4. Takka on tehokas varajärjestelmä sähkökatkojen varalta

Puulämmitteinen takka toimii hyvänä varajärjestelmänä sähkökatkojen sattuessa tarjoten lämpöä, valoa ja ruoanlaittomahdollisuuden.

Erityisesti syrjäisillä alueilla tai alueilla, joilla sähkökatkot ovat yleisiä, takka tarjoaa lämpöä ja mukavuutta, kun sähköä ei ole saatavilla. Yleisen asumismukavuuden lisäksi sähköstä riippumattoman lämmityksen toimivuus on välttämätöntä talviolosuhteissa estämään putkistojen ja vesijohtojen jäätymisen, mikä voi aiheuttaa suuria vahinkoja.

Sähkökatkon aikana takan liekit auttavat valaisemaan huoneita ja parantamaan näkyvyyttä, tehden oleskelutilasta turvallisemman ja miellyttävämmän.

Puulämmitteinen takka toimii myös ruoanlaittomahdollisuutena ruuan lämmittämiseen sekä veden tai muiden juomien keittämiseen. Tämä on erityisen hyödyllistä hätätilanteissa tai pidempien sähkökatkojen aikana. Valikoimaamme kuuluu muun muassa keittolevyllisiä kamiinoja ja paistouunilla varustettuja takkoja sekä puuhelloja ja Warma-Uunien varaavia leivinuuneja.

Nordpeis Orion, takkahuone
Nordpeis Orion on pieni ja edullinen valurautakamiina, jonka päällä on keittolevy.

5. Takka nostaa kiinteistön arvoa

Puulämmitteinen takka on myös kiinteistön arvoa nostava tekijä. Tulisia voi olla haluttu ominaisuus, joka erottaa kodin kilpailijoista markkinoilla. Tällainen erottuva ominaisuus voi nostaa kiinnostusta ja kilpailukykyä myyntitilanteessa.

Monille ostajille ja asunnonetsijöille takka saattaa olla ominaisuus, joka tekee kodista houkuttelevamman takan edustaessa perinteistä ja viihtyisää tunnelmaa.

Puulämmitteiset takat energiatehokkaana lämmitysvaihtoehtona voi myös houkutella ostajia, jotka ovat kiinnostuneita vähentämään energiakustannuksiaan ja hiilijalanjälkeään.

Takan ympärille rakennettu viihtyisä oleskelualue tai takan ulkonäön ja ominaisuuksien korostaminen voivat antaa kodille ylellisemmän vaikutelman ja parantaa sen kokonaisarvoa.

Monaco II matala, takkahuone
Nordpeis Monaco matala kiertoilmatakka ja näyttävä halkotila tuovat sisustukseen ja samalla koko kiinteistöön lisäarvoa.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme lähimmässä myymälässäsi ja tutustu Suomen suurimpaan tulisijavalikoimaamme!

Hyödynnä Conturan ja Nordpeisin takkojen -15 % kampanjaetu Asuntomessujen ajan!

Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle