Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle

Takkahuone Kuopion kauppias Esko Tikkanen Vuoden Senioriyrittäjä 2023

27.12.2023
Esko-Tikkanen-senioriytrittaja1-932x524-1

Kuopion Yrittäjät ja Meklaripaja Savo Oy palkitsivat Vuoden 2023 Senioriyrittäjä -tunnuksella Esko Tikkasen yrityksenään Kuopion Uuni ja Kaakeli Oy.

Vuoden Senioriyrittäjä 2023 Esko Tikkanen kuvassa keskellä © Merja Palm Kuopion Yrittäjät Ry:lle

Takkahuone Kuopion kauppias Esko Tikkanen on palkittu Vuoden Senioriyrittäjä 2023 -tunnustuksella Kuopion Yrittäjien ja Meklaripaja Savo Oy:n toimesta. Tulisijojen pitkän linjan ammattilainen Esko on yksi Takkahuone Osuuskunnan 11 perustajajäsenestä.

Alkujaan vuonna 1997 alalla toiminut Uunimyynti Esko Tikkanen Oy laajensi toimintaansa nopeasti 30-neliöisestä myymälästä 100-neliöisiin toimitiloihin muutamassa vuodessa.

”Vuonna 1999 tuli sitten jo laatat Kaakelikeskuksen mallistosta jonkun verran sinne esille ja todettiin, että tilat on liian pienet. Sitten 2000 keväällä rakennettiin nämä omat tilat tänne Kolmisoppeen. Noin 300 neliötä oli silloin käytössä. Silloin muutettiin tämä uunimyynnin nimi Kuopion Uuni ja Kaakeliksi”, kertaa Esko Kuopion Yrittäjien haastattelussa.

Tätä nykyä yrityksen käytössä on noin 750 neliötä esittelytiloja tulisijojen, kaakelien ja muiden sisustustuotteiden, kuten tapettien, parkettien, vinyylien ja maalien laajalle valikoimalle sekä 400 neliötä varastotiloja.

Eskon mukaan suuri kunnia palkitsemisesta kuuluu pitkään yritykselle työskennelleelle, ammattitaitoiselle henkilökunnalle.

Vajaan 30-vuotisen uran aikana parasta palkitun yrittäjän mielestä on se iso kokonaisuus, mitä yrityksen pyörittäminen on, sekä vuosikymmenien aikana rakentuneet verkostot asiakkaista, tavarantoimittajista ja saman alan muista yrittäjistä.

”Monessa sukupolvessa on jo asiakkaat ja tuttuja tulee”, Esko mainitsee.

Kivijalkamyymälän menestykselle hän on todennut syyksi sen, että kaikkea ihmiset eivät halua tilata verkkokaupasta tai netistä: ”Kyllä he haluavat sitä palvelua ja tulla katsomaan myymälän tuotteita ja hipistellä niitä ja saaha sitä palvelua ja apua heidän ongelmaansa.”

Lue Kuopion Yrittäjien artikkeli Eskon haastattelusta täältä.

Onnea Eskolle Vuoden Senioriyrittäjä 2023 -palkitsemisen johdosta koko Takkahuoneen puolesta!

Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle