Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle

Nyt takka vihdoin vaihtoon kesämökillä!

7.5.2020
contura_510g_black_topview

Suomen kesämökeiltä löytyy toinen toistaan upeampia ja oudompia takkoja sekä niiden ”virityksiä”.

Suomi on perinteisesti ollut vuolukivitakkojen ja tiilitakkojen maa. Monet kesämökkien takat alkavat tulla tiensä päähän ja nyt erityisesti tänä kesänä, kun mökillä varmasti tullaan viettämään aikaa, kannattaa takka ehdottomasti uusia. Vanha takka ei ole pelkästään välttämättä huono lämmittämään ja visuaalisesti ruma, vaan voi olla myös oikea paloturvallisuusriski halkeilevien rakenteidensa takia. Monesti myös liian usein vanhaa takkaa yritetään tekohengittää korjailuilla, joista on hyvin vähän apua.

Olemme olleet mukana Huvila & ja Huussi -ohjelmassa useassa jaksossa monella tuotantokaudella ja siellä vanhoja takkoja on korvattu uusilla, siroilla Conturan kiertoilmatakoilla. Kiertoilmatakan etuna on loma-asunnossa nopea lämmitys ja pieni koko. Heti, kun saavutan mökille, laitetaan tulet takkaan ja se alkaa tuottaa lämpöä tupaan. Myös tilaratkaisut voidaan miettiä uusiksi purkamalla iso takka, joka vie monessa mökissä useita neliöitä asuinpinta-alasta.

Vanhan takan purkamiseen ei tarvita välttämättä ammattilaista, mutta alue kannattaa suojata hyvin, sillä pölyä tulee jonkin verran. Jos oma purkutaito epäilyttää, Takkahuoneelta saatte myös takan purkupalvelun. Asentajamme hoitavat aina suojaukset ja kohde jätetään siistiksi purun jäljiltä. Meiltä saatte apua myös uuden takan valinnassa, sillä kesämökille on tärkeää valita sopivan kokoinen lämmönlähde. Iso takka lämmittää helposti liikaa jos mökki on pieni.

Yksi tärkeä kriiteri tänä päivänä myös monelle on takan ekologisuus: uusi takka polttaa puuta jopa 70% puhtaammin kuin vanha takka. Samalla takan vaihto on siis myös ympäristöteko.

Jos mökilläsi on avotakka,etkä halua purkaa sitä, on  yksi vaihtoehto asentaa tulipesään takkasydän. Sen avulla takasta saadaan lämmityshyöty irti ja takka alkaa polttaa puhtaammin puuta. Takkasydämen asennus on helppoa ja nopeaa eikä aiheuta lainkaan sotkua. Takkahuoneen valikoimasta löydät vakiokokoisia takkasydämiä sekä mittatilauksena tehtyjä takkasydämiä avotakkoihin.

 

Takkahuone Espoo / Jaakko Raanimo

Sovi myymäläkäynti asiantuntijalle